Za spremiti francuske specijalitete potrebne su tri stvari :
kvalitetne namirnice, maslac i strpljenje.
Kvalitetne namirnice – Od loših namirnica neće ništa dobro napraviti. Izabrati najbolje će vam se uvijek isplatiti. Okus i miris su osječaji koji čete pamtiti do kraja života, dok cijena koja ste platili brzo ćete zaboraviti. A kvalitetne namirnice ne znači uvijek skupe namirnice. Ako budete kupili voće i povrće u sezoni bit će kvalitetni i jeftini, dok van sezone bit će obično skuplje i bez okusa.
Maslac – U Francuskoj kuhinji se puno koristi maslaca. To je namirnica koju ćete uvijek naći u frižideru francuske domačice. Maslac je baza za sve, za meso i ribu, za umake i kreme, za kolači i pite. Neka maslac bude najvažnji sastojak u Vašoj kuhinji.
Strpljenje – Za najbolje recepte treba vremena. To je stvarno istina u Francuskoj kuhinji. Ne znači da je komplicirano nego kuhinja je prava kemija i treba vremena da sastojci izvuče najbolje od sebe i da se događa čuda. Izabrala sam za Vas najlakše i najbrže recepte ali ima jela koji zahtjevaju marinadu ili koji se moraju pripremiti dan ili 2 dana prije i to se treba poštivati za uspjeh jela.
Lijepi pozdrav. Već duže vremena nisam vidjela ovako dobar i koristan blog. Užitak mi je spremati vaša jela.Hvala
Hvala najljepša Ina!! Jako mi je drago što Vam se blog sviđa. Lijep pozdrav! 🙂
Blog je odličan, svaka čast. Veliki sam ljubitelj francuske kuhinje i općenito zemlje
Hvala najljepša Manuela!! 🙂
SJAJAN BLOG, SJAJNI RECEPTI
BRAVO I HVALA