O Francuskoj kuhinji

Za spremiti francuske specijalitete potrebne su tri stvari :
kvalitetne namirnice, maslac i strpljenje.

Kvalitetne namirnice – Od loših namirnica neće ništa dobro napraviti. Izabrati najbolje će vam se uvijek isplatiti. Okus i miris su osječaji koji čete pamtiti do kraja života, dok cijena koja ste platili brzo ćete zaboraviti. A kvalitetne namirnice ne znači uvijek skupe namirnice. Ako budete kupili voće i povrće u sezoni bit će kvalitetni i jeftini, dok van sezone bit će obično skuplje i bez okusa.

Maslac – U Francuskoj kuhinji se puno koristi maslaca. To je namirnica koju ćete uvijek naći u frižideru francuske domačice. Maslac je baza za sve, za meso i ribu, za umake i kreme, za kolači i pite. Neka maslac bude najvažnji sastojak u Vašoj kuhinji.

Strpljenje – Za najbolje recepte treba vremena. To je stvarno istina u Francuskoj kuhinji. Ne znači da je komplicirano nego kuhinja je prava kemija i treba vremena da sastojci izvuče najbolje od sebe i da se događa čuda. Izabrala sam za Vas najlakše i najbrže recepte ali ima jela koji zahtjevaju marinadu ili koji se moraju pripremiti dan ili 2 dana prije i to se treba poštivati za uspjeh jela.

4 comments on “O Francuskoj kuhinji

  1. ina kardoš kaže:

    Lijepi pozdrav. Već duže vremena nisam vidjela ovako dobar i koristan blog. Užitak mi je spremati vaša jela.Hvala

  2. Manuela kaže:

    Blog je odličan, svaka čast. Veliki sam ljubitelj francuske kuhinje i općenito zemlje

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s